36 480 408 ml@adv-lindquist.dk

Advokatfirmaet Lindquist

Køb af fast ejendom

 

Maleri af Lars Lundgreen

Køb af fast ejendom

Advokatfirmaet Lindquist har en del erfaring indenfor køb af fast ejendom. Vi står derfor klar til at kunne hjælpe dig med alt, der vedrører køb eller salg af ny lejlighed, sommerhus eller andelsbolig.

Vi yder rådgivning af køber og sælger i forbindelse med køb og salg af fast ejendom, både i situationer, hvor der har været en ejendomsmægler og i situationer, hvor salget er sket direkte mellem parterne.

Vi har stor erfaring med alle typer rådgivning inden for køb og salg af fast ejendom og kan således være dig behjælpelig i enhver situation.

Købsaftalen i forhold til sælger:

Da salg af fast ejendom omfatter mange juridiske, økonomiske og bygningsmæssige forhold, bør sælger anvende professionel formidler for at opnå optimal salgspris og fremme salget mest muligt og for at undgå ansvar for eventuelle fejl ved handelen.

Det er meget vigtigt at gennemlæse og forstå al tekst i købsaftalen, for sælger har i modsætning til køber ikke nogen fortrydelsesret.

Som sælger har man pligt til at oplyse alt, der kan have betydning for prisen og for købers beslutning om at købe. Sælger skal derfor oplyse om eventuelt kendskab også til ikke synlige fejl og mangler ved ejendommen, krav fra myndigheder, naboer, grundejerforening og andre krav mod ejendommen, som sælger kender til.

Købsaftalen i forhold til køber:

Ligesom ved salg anbefales det, at køber antager en professionel rådgiver, typisk en advokat, inden køber underskriver noget som helst vedrørende handlen.

Kan køber af en eller anden grund ikke vente med at underskrive købsaftalen til advokaten har godkendt den, skal man skriftligt forbeholde sig advokatens godkendelse af aftalen i sin helhed. Har man ikke nået at drøfte økonomien fuldt ud med banken, bør man også forbeholde sig bankens godkendelse af handlen.

Vil man købe en ejerlejlighed eller andelsbolig, bør man se vedtægter, regnskaber og budgetter for de sidste 2-3 år samt referater fra de sidste 2-3 års generalforsamlinger og bestyrelsesmøder og søge oplyst, om der i nær fremtid er store udgifter til istandsættelse eller vedligeholdelse, som f.eks. nyt tag, nye faldstammer, nyt varmeanlæg mv. Advokatbistanden omfatter indhentelse og vurdering heraf.
Vi gennemgår selve købsaftalen, en undersøgelse af alle forhold, tinglysning.

Køb eller salg af fast ejendom er en af de største økonomiske beslutninger, der foretages i forbindelse med privatøkonomien, og det er derfor vigtigt, at aftalerne er i orden.

Hvis du ønsker at få vores vurdering af en konkret sag, er du velkommen til at kontakte os telefonisk med henblik på en indledende drøftelse.

Få en gratis gennemgang af din sag

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Michael Lindquist

Michael Lindquist

Advokat for Højesteret

Kira Iqbal

Kira Iqbal

Advokatfuldmægtig

Merac Hamid

Merac Hamid

Advokatfuldmægtig

Vakant

Vakant

Advokatsekretær

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig?

Bliv ringet op

Udfyld formularen, så ringer vi til dig

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Kontakt os

Herstedøstervej 27a
2620 Albertslund.

Ring på:
36 48 04 08

Mail: kontakt@adv-lindquist.dk